Thursday, March 23, 2006

Memorial 1939-1945


Deu pedres, una per cada camp de concentració nazi, van ser posades a l'entrada del Fossar de la Pedrera per recordar l'holocaust dels jueus, en una acció pensada per l'associació cultural i esportiva Maccabi i la comunitat jueva de Barcelona. El monument era un projecte de l'arquitecte Leonard Glaser i volia commemorar, amb uns mesos de retard, el cinquantenari de la fi de la Segona Guerra Mundial on, entre altres tragèdies, havia tingut lloc la dels camps d'extermini. La inauguració va tenir lloc el 4 de desembre de 1995 en presència de l'alcalde Pasqual Maragall i de Simón Emergui, president de la comunitat jueva de Barcelona.

2 Comments:

Blogger Jorge Egea said...

com li comento a l'Albert, tracteu de fer una "base de dades" dels monuments a víctimes, per poder extreure els elements comuns més significatius.

La podeu anar afegint al blog, i així tots podem compartir-la

5:35 PM  
Blogger Isabel Blanco said...

Hola companys! Sóc del grup de treball de l´Aigua peró he trobat una informació que crec que us pot aportar algunes referéncies d´artistes que han treballat l´espai en relació a la memòria de les víctimes del terrorisme. Aquest es un projecte que s´ha realitzat a Argentina, a la costa del Río de la Plata, és un indret dedicat a les víctimes de la ditadura militar argentina i a la página apareix una llista dels diferents artistes que van col-laborar,penso que está bé per la varietat de llenguatges formals que apareixen.

www.parquedelamemoria.org.ar/

7:36 PM  

Post a Comment

<< Home